Bättre bullar

Jag blev inte nöjd med lussebullarna jag bakade med David för några dagar sedan. Vi hade nån glutenfri fiber-mix hemma som jag använde men det var verkligen krossade linfrön och grejer i vilket inte alls blev bra i bullarna, nyttigt kanske men nä, det ska inte knastra av frön i lussebullar :p Så jag köpte en annan sorts mix och bakade nya som blev kalasbra :)
Här är receptet ifall någon glutenfri (och mjölkfri/vegan) person vill prova :)
 
50 g röd jäst - smula ner i bunke
3 dl mandelmjölk - värm till 37 grader och töm över jästen
1/2 tsk salt
1.5 dl råsocker
1 dl rapsolja
2 paket saffran
1 paket 500 g glutenfri finmix från semper (helt fri från vete/vetestärkelse och mjölk)
1/2 dl lailas gula bakmix
1/2 dl havre kräm fräsh från oatly (kan uteslutas)
1 ägg (kan uteslutas)
 
Knåda ihop allt till en deg, låt jäsa i 30 minuter. Gör bullar och ploppa i russin och låt jäsa i 30 minuter till. Grädda ca 7 minuter i 225 graders värme. 
 
/Bella