Lite smått och gott

Senaste två veckorna har varit fulla av roliga saker för oss. Vi har varit på afterwork, jobbfest, teater, pubquis, fikat med vänner och ätit middag med vänner och varit på humorshow med Olof Wretling :)
"Diagnoserna i mitt liv" heter Olof Wretlings show och den var verkligen kul! Skrattade så tårarna rann :D
Vi har också haft mycket fika-mys vid brasan
Och David har skaffat dubbdäck till sin nya leksak :p
Vi har också varit på lägenhetsvisning! Det känns som att jag oftast är sjuk, trött eller har ont så det här med hus och trädgård är inte så roligt alla gånger. Jag såg den här lägenheten, en 3:a med balkong i söderläge, öppen spis, högt i tak, badkar, trägolv och allting nymålat/nyrenoverat utom badrummet då som var pyttelitet men ändå fint, kaklat med golvvärme.
David tyckte att vi ska leta vidare efter en lägenhet med större badrum ifall vi ska flytta och han har ju rätt. Bygga ut ett badrum är ett rätt jobbigt projekt och om vi flyttar så är det ju för att slippa hålla på hela tiden och kunna ägna tiden åt annat. Vi får se hur det går....Just nu har vi kommit fram till 4 alternativ:
 
1. Hitta en fräsch lägenhet där vi inte behöver renovera något speciellt stort. Väggfärg/tapeter känns okej men inte byta badrum/golv och liknande. Den måste ha eldstad, badkar och balkong/uteplats....inga krav här inte :p
 
2. Köpa ett hus med mindre renoveringsbehov närmare stan
 
3. Bygga nytt hus, kostar ju nästan lika som att köpa hus nu för tiden och då får man det verkligen superfräscht. Kan dock vara lite svårt med tomter, nära stan bygger dom ju ofta 10 hus där det egentligen hade passat med 3 hus och annars får vi fortsätta bo på vischan och det är inte jag helt säker på att jag vill. Saknar att kunna gå/cykla till saker
 
4. (Davids favoritidé)
Tokfixa huset som vi har så att jag blir nöjd, han tar tjänstledigt/går ner i arbetstid och blir hemma-snickare.
Problemet med vår trädgård/park är ju ändå kvar + att vi är helt bilberoende för att träffa en enda kotte vi känner
 
 
Vi hade en mäklare här i måndags som skulle värderade vårt hus ifall vi vill sälja i framtiden och hans första komentar var "men ni får inte flytta från det här huset!" Han tyckte det var så mysigt haha :)
 
 
/Bella och David 
 

Kommentera här: