Snö och mandelbollar

Här om dan åkte vi till ett par vänner och åt upp vår sista julmat, snicksnackade och hade det mysigt :)
Det har kommit så galet mycket snö och det är mysigt, äntligen en riktig vinter!
Jag har köpt några fina kakburkar på loppis som jag tänkt fylla med goda kakor och nu är första burken fylld med mandelbollar :)
 
Min variant är glutenfri, mjölkproteinfri och går även att göra vegansk/äggfri. Världens enklaste recept och ändå väldans gott:
 
Ta 200 g mjölkfritt baksmör och hacka det i bitar i en skål och låt det ligga och mjukna en stund
 
Riv ner 200 g mandelmassa, grovrivet, i skålen
 
Vispa ihop det med elvisp
 
Tillsätt 1 dl mjöl "Lailas glutenfria gula mix" och 2 dl mjöl "Semper glutenfri finmix"
 
Vispa ihop det med elvisp
 
Gör små bollar som du doppar i äggvita och sedan rullar i mandelspån. Vill du ha äggfritt/veganskt så rulla inte bollarna i äggvita. Smeten är lite kladdig så mandelflarnen fastnar ändå
 
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum och dekorera med röda cocktailbär
 
Grädda på 175 grader i 8-10 minuter
 
 
 
/Bella och David

Kommentera här: