Veckan som varit

Hej på er!
 
Sedan i lördags har dagarna varit fyllda av roliga och fina saker men också en tråkig. Vi tar det dag för dag så får ni se vad vi gjort för något :)
 
Söndag
 
I söndags var vi och två kompisar hemma hos gemensamma vänner och hjälpte till lite med deras renovering, busade med deras gulliga son och så åt vi middag tillsammans 
 
Måndag 
 
I måndags var jag hos en öronspecialist-läkare på sjukhuset och blev undersökt pga mina problem med yrselattacker. Det visade sig att jag har permanent nedsatt hörsel på höger öra och antagligen Menieres sjukdom.
Det är en sjukdom som ger yrselattacker + att hörseln försvinner under anfallet + tinnitus. Anfallen kan vara från ca 1 timme upp till 1 dygn och sjukdomen är kronisk och livslång. Oftast har man det bara på ena örat men vissa får det i båda öronen och i värsta fall kan man bli döv. Det är väldigt olika från person till person hur ofta man får anfall och hur länge de varar och hur dålig hörseln blir. Jag ska göra en till undersökning innan diagnosen är spikad men läkaren var säker på att det var det jag hade. 
Jag bröt ihop rätt rejält, mest av tanken på att kanske bli döv! Och att det var en kronisk sjukdom utan bot, det fanns bara mediciner som lindrade illamående och yrsel men inte hörselnedsättningen.
David har varit världens finaste stöd, kramat mig och lagat pannkakor och bara varit bäst :) Efter en del googlande så fick jag hopp, en specialistläkare i skåne som doktorerat på Menieres sjukdom skrev att alla blir inte döv och att det finns olika behandlingar att prova, som i alla fall hjälper en del för vissa. Det kan hjälpa att inte äta mer än 1 g salt/dygn så vi har börjat dra ner på salt i matlagningen
 
 
Tisdag
 
På tisdagen åkte jag hem till en kompis efter jobbet och drack te och blev peppad och lite mindre deppad :)
David var på gatan bredvid hos våra vänner som renoverar (dom har köpt lägenheten mittemot den dom bor i nu och renoverar den) så jag och min kompis gick över dit och kollade på när grabbarna monterade trappan och så beställde vi pizza och göttade oss :)
Vi fick en sen julklapp, världens sötaste te-silar!
 
Onsdag
 
På onsdagen åkte vi till Friskis & Svettis direkt efter jobben och tränade tillsammans och så köpte vi årskort där, så nu blir det ett år med lite mer träning för oss båda haha, annars är det bara David som tränar
Efter träningen åkte vi hem och åt middag och sedan gick vi på bio här i byn med ett annat par. Filmen var verkligen bra men sorglig på slutet! Efter bion åkte vi hem till våra vänner och drack te och pratade i några timmar och skrattade så vi fick ont i kinderna!
Vi lånade varsin bok, David läser den tjocka tegelstenen på engelska medan jag läser den glada tomatboken :D
 
Torsdag
 
På torsdagen åkte David hem för att åka längdskidor och jag fikade hos en kompis och sedan blev det även att vi lagade middag. Jag kom på att vi skulle laga tortilla de patata, en av spaniens godaste maträtter, så det gjorde vi. Det tog rätt lång tid men blev väldigt gott och vi fick den att hålla ihop trots att det var första gången som vi provade laga rätten :)
 
Fredag
 
Idag har vi jobbat men jag flexade hem tidigt för att gå till frisören och David slutade också lite tidigare. Medan jag satt och blev lyxig i håret så åkte han hem och började greja på gården, bland annat skottade han fram badtunnan för imorgon kommer ett gäng kompisar över på badtunna och spel! 
Vi har haft väldigt kallt hela veckan, idag var det 20 minus. Kylan är lite jobbig men allt är så vackert, luften är klar och solen har lyst på oss så det är härligt trots allt :)
 
Här är förresten mitt hår före frisören:
 
Frisören la en mörkare bottenfärg och gjorde ljusare slingor i längderna och en toning för att göra mitt hår mer askigt och dölja de röda pigment som jag har
Efter :)
När jag kom hem fick jag höra massa fina saker av David och sen har jag vilat framför brasan och pratat telefon med både mormor och syrran. David har suttit försjunken i sin bok och jag hade tänkt göra lite mat och sånt inför imorgon men har inte orkar pga migränkänning. Så det blir tidig kväll istället och nya tag imorgon :)
 
 
Hoppas ni får en fin helg!!
 
/Bella och David
 
 

Kommentera här: