Skidåkarnerver

Mr D speaking:
 
Nu är jag i Sälen för fjärde gången i mitt jordeliv, det vanliga ärendet: Vasaloppet öppet spår.
 
Har åkt hit i en buss fylld till brädden av skidåkare, skidor och bananer.
 
Här inspekteras spåren i Tennäng och den sedvanliga valladiskussionen påbörjas.
 
Det där med vallning är en egen liten mumbo-jumbo-magisk vetenskap, men nu är det gjort, och jag följde nästan rekommendationerna från vallatillverkarna. Men som vanligt blev det något av en David speciale; man tager vad man haver och blandar med känsla...
 
Nu hoppas jag på en god natts sömn och att det sista av min förkylning försvinner. 
 
 
 
 
 
 
 

Vårenergi!

Igår efter jobbet följde jag med en kompis på språkis. Jag har följt med några gånger tidigare men nu var det ett tag sedan. Språkis är en grej för asylsökande flyktingar, dom får komma dit och öva på svenska. Det är väldigt roligt men utmanande eftersom vissa av flyktingarna aldrig har gått i skola medan vissa har gått på universitet. Och alla har varit olika länge i Sverige och kan därför olika mycket av språket så det gäller att hitta rätt nivå för de personer man har i sin grupp! 
Efter det så tränade vi på Friskis och svettis och bastade, jag var rätt trött och tränade faktiskt bara för att få basta haha. Sen blev det glass och slapparkväll med David i soffan :)
 
Tidigt imorse körde jag David och hans kompis till Vasaloppsbussen. Håller tummarna att han känner sig helt frisk imorgon så han kan åka! Jag hade velat ha sovmorgon idag eftersom jag inte jobbar denna helg men när jag ändå var vaken och i stan så passade jag på att storhandla. Det är jobbigt att storhandla med en nyvaken hjärna så jag fick en gofika när jag kom hem till tonerna av melodikrysset. Nu ska jag packa ihop lite grejer och ge mig ut i solen med ett gäng kompisar och grilla och skaffa fräknar :)
 
Ha en fin dag! /Bella 

Altaninvigning och mancold

Idag kom en kompis ut och hälsade på. Jag bakade en äppelpaj eftersom den jag bakade här om dan redan tagit slut (skyller på David hehe). Vi fikade på altanen som blivit riktigt varm och skön av solen!
 
David som känt sig förkyld senaste dagarna kom hem risig efter jobbet så nu ligger han i soffan och kollar på repriser från skid-VM och blir ompysslad. Han har det helt okej för att ha en mancold ;)
 
/B