Sommar sommar sommar

David vid bloggrodret!
 
Jag är nu inne på mina sista stackars semesterdagar, och med det kommer insikten om att sommaren börjar ta slut.
Trots det känns det som att sommaren knappt börjat, och som att jag bara precis har vant mig med att vara ledig och gå runt i shorts och pyssla på torpet.
 
Dagarna då tvätten har gått att hänga upp ute har varit lätträknade i sommar.
 
Likaså dagarna då vattentunnan varit tom.
 
Dagarna då jag har mekat med eller kört hoj är däremot inte lika lätträknade.
 
Min mor och yngsta lillasyster var förbi på lunch häromdan, och jag lyckades lura med båda att åka bak på hojen. Mamma verkade tycka att det var roligt men skrek en del när jag gasade, trots att jag tog det väldigt lugnt. Min 14 åriga lillasyster satt däremot ganska obrydd när jag gjorde mitt bästa för att få upp hennes puls genom att gasa mig igenom söråkers skarpaste kurva.
 
 
 

Aktiv dag!

Imorse åkte David iväg för att köra ett triathlon med några kompisar. Dom skulle cykla 7 km, springa 3 km och simma 200 m. David kom i mål som nr 5 av 40 anmälda på tiden 31 minuter =)!
Medan han gjorde det så byggde jag den andra delen av rabatten, en smultronhörna. Det kommer se snyggare ut när smultronplantorna har börjat klättra runt på stenarna. Och så passade jag på att måla dörrarna på uthuset när det för en gångs skull inte skulle regna på en hel dag =)
På eftermiddagen kom ett par kompisar ut till oss och fikade i solen på altanen och sen åkte vi och badade =) 
Kompisarna hade köpt med sig grillgrejer så det blev grillat till middag och så gjorde vi klassikern choklad-bananer med glass till efterrätt.
Vi provade en ny grej, grillad banan inlindad i bacon med curry på, prova det om ni vill äta nått gott!
Sen spelade vi spel hela kvällen. Här är Dixit, ett jätteroligt kreativt spel med fantastiska bilder! 
Marie Cardouat har målat alla bilder och hon har en otrolig fantasi, googla hennes namn så ser ni :)
 
Ha det fint!
/Bella
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pysseldag

Idag har vi haft en mysig dag blandat med nyttogöra här hemma på gården :) Vi har ju redan vår besökare här och så kom en annan kompis ut och hängde hos oss hela dagen. Vi har ätit pannkakor, solat, haft både saft och glasspaus och skördat kryddor. Vi satt i ett par timmar och klippte kryddorna i bitar och la i påsar i frysen, väldigt skönt att få hjälp med det och roligt att sitta och prata och skratta under tiden! Jag har städat bilen och David har gett vår gräsklippare en ordentlig SPA-behandling så nu samarbetar den igen och han kunde klippa vår gräsmatta som halvt förvandlats till en äng :p
På kvällen kom det ett stort oväder helt plötsligt, men det höll i sig i ungefär 15 minuter, sen var hela himlen rosa och två regnbågar bredvid varandra kom fram, även om den ena syntes svagt.
Jag passade på att ta några bilder som blev vackra och dramatiska :D
 
 
Ha en fin kväll /Bella