Bagarstuga

Klockan 07 på lördagsmorgonen pep klockan för då var det dags för mig att gå upp och åka till en bagarstuga och baka tunnbröd med några av mina kollegor! 
Vi hade 20 L deg av två olika sorter, en sorts deg för hårt tunnbröd och en annan med sirap och kryddor för mjukt tunnbröd
Först kavlade man ut en bit deg till en stor tunn platt kaka. Sedan lyfte man upp den på fjälen och borstade av mjölet med en liten sop och så naggade man kakan med ett speciellt verktyg.
Sedan ska den in i ugnen och vändas runt med hjälp av två ugnsspjälkar, det tar ca 10 sekunder innan den är klar så man måste vara snabb
Sedan lyfts kakan ut och svalnar på ett galler och sedan får kakorna ligga och torka
Vi hade verkligen mjöl överallt!
Till lunch gjorde vi pizza som vi bakade i ugnen, otroligt gott!
 
Bagarstuga är något av det mysigaste jag gjort på länge, rekommenderar det till alla :D 
Det märktes att vi var vårdpersonal som bakade för vi hade världens team-work! Vi var som en lite baka-bröd-fabrik, allt gick som på räls och alla hjälptes åt samtidigt som vi skrattade konstant och hade roligt. Dagen gick fort och jag kände mig glad när jag åkte hem till David för att ge honom både nybakat tunnbröd och pizza :)
Det förtjänade han efter att ha grejat hemma på gården och dessutom hjälpt grannen med lite pyssel på hans gård :)
 
 
/Bella
 
 

Veckan

Hej på er!
Det känns som att det har blivit standard för oss att inte hinna blogga pga att vi gör så mycket saker hela tiden. Här kommer i alla fall några bilder från senaste tiden som har varit fylld av jobb, kompisar och träning men även lugna små slummer-stunder framför brasan här hemma i torpet :)
Lussebullar är bakade och snart uppätna haha, så vi får antagligen baka en sats till innan Lucia :p
All snön har smält och vi har haft riktigt äckligt väder med dimma och regntunga skyar som har hängt som en blöt filt över världen. En morgon ven stormen runt torpets knutar och regnet smattrade mot plåttaket och så kom katten och la sig och spann i sängen. Då var det inte en enda cell i våra kroppar som ville gå upp! Men duktiga som vi är så gick vi ju upp ändå och jobbade och längtade hem till sängen hela dagen haha :)
En vecka senare när solen kände för att komma tillbaka höll lillkroppen på att sprängas av lycka! Att all snö och kyla var borta gjorde att det kändes som att det var oktober igen, himla härligt tycker jag som inte gillar snö och kyla men David som vill träna inför Vasaloppet var inte lika glad :p
Jag och en kompis gick och fikade afternoon tea och shoppade lite kläder efteråt, så himla kul och mysigt! Vi köpte likadana koftor haha och så köpte jag kjolen
Och så köpte jag den här klänningen som är lika skön som mjukisbyxor men betydligt stiligare :D
Vi hade nyligen klinikdagar med jobbet och hade föreläsningar och lunch på stan så då passade jag på att vara piffig i nya klännningen :)
En liten suddig bild på oss en vanlig dag i hallen haha :)
Davids hår har blivit så långt nu att han snart inte behöver gå runt med hårband längre. Fast det är gulligt med hårband, han ser ut som en fotbollsspelare då :)
Vi har varit ute och ätit lite allt möjligt gott med olika kompisar, här åt vi pulled pork burgare med coleslaw, supergott!
Jag har beställt såna här rosa hjärtformade post-its till alla på jobbet men chefen tyckte att det var skrik-rosa färg och ville inte ha några. När han var på lunch smet vi in och gjorde såhär på hans dator hihi ;)
 
 
Hoppas ni har sköna dagar!
/Bella och David
 

Fina dagar

På söndagen var David och hade simträning med Sjöräddningen och jag var hemma och grejade på lite i huset. Hängde ut mat åt fåglarna, strök och hängde upp nya gardiner som jag köpt, bakade en sockerkaka och lyssnade på svensktoppen på P4 :) 
När David kom hem gick vi ut på en promenad för att njuta av solen och den vackar eftermiddagen men det blev bitigt i kinderna för det var 15 minusgrader ute!
Isen hade börjat lägga sig på fjärden och det ångade från vattnet, burr!
Hemma tände vi en rejäl brasa och så gjorde vi varm choklad och åt sockerkaka :) 
Jag provade göra varm choklad av carob eftersom det smakar liknande som kakao men inte har någon negativ effekt på migrän som kakao har. Carob smakar helt okej men tyvärr så är kakao godare :D
 
 
Hoppas ni får en skön start på veckan!
Vi får kanske besök av en kompis som ska bo här nån natt eller två och så blir det jobb och kompishäng som vanligt :)
 
 
/Bella och David