Davids Skottlandsäventyr!

Förra veckan träffades vi som var med på resan över en fika och utbytte bilder. Jag var lite lat på denna resa så jag tog inte ens med mig kameran, utan alla bilder är stulna från mina medresenärer.

Så, var börjar man då?

Prolog: Vi var alltså ett gäng på 6 glada friluftsfrämjare som åkte till Skottland för en veckas paddling, vi paddlade i västra delen av landet, mellan fastlandet och ön Skye. Som reseledare hade vi 2 brittiska pensionärer från Royal Air Force. Kan tilläggas att dessa pensionärer var i 40 års åldern och i toppform. Jag vill också gå i pension vid 40...

Spänningen steg redan innan jag hade kommit fram till Arlanda. På nattbussen slår tanken mig att det antagligen är bra med pass när man ska flyga till Storbritannien. Jag börjar googla och får mina farhågor bekräftade, jag kommer inte på flyget utan pass. Och passet ligger kvar hemma. 

Jag begrundar mina alternativ och fortsätter googla. Hoppa av bussen i Hudik mitt i natten och försöka få Bella att köra ner med mitt pass och sedan skjutsa mig till Arlanda känns inte så lockande. Som tur var så lyckas jag hitta tips om att man kan skaffa ett tillfälligt pass hos polisen på Arlanda. Dom öppnar kl 06, och mitt flyg går inte förrän kl 09, tjoho, problemet löst! Och jag kan sova lugnt resten av bussresan.

Vi flyger till Edinburgh där vi hämtar ut 2 hyrbilar, sedan blir det spännande igen då jag ska köra i vänstertrafik för första gången. Eftersom bara den som hyr bilen får köra bilen, och det kostar extra med flera förare, och jag är den som är minst intresserad av whisky, så har jag erbjudit mig att köra en av bilarna. Det går faktiskt rätt bra i början, men under dagen blir vägarna smalare, och jag tröttare, så jag var ute och nosade med vänster hjulpar i vägkanten många gånger, och höll därmed mig själv och mina medresenärer vakna...

Dagen efter kom vi igång och paddlade. Lite blåsigt och grått första dagarna, men sedan sprack det upp och vi hade fantastiskt väder.

Nåja, pics or it didn't happen. Här kommer en liten bildkavalkad, i skapligt kronologisk ordning.
 
Svårt att berätta om en paddling i text, men bilderna beskriver det väldigt bra. Det var otroligt vackert, och vi hade det väldigt roligt. Jag var lite förkyld första dagarna, men sedan var allt riktigt bra. Som man kan se på bilderna så var tidvattenskillnaden rätt stor, runt 6 meters höjdskillnad mellan låg och högvatten, var 6e timma. Så några gånger fick vi bära kajakerna rätt långt. Turligt nog var det högvatten på morgon och kväll, så vi behövde inte bära varje gång vi slog läger. 
 
Efter paddlingen åkte vi runt i Skottland under ett par dagar, och sedan spenderade vi ett par dar i Edinburgh innan vi flög hem. Det var väl roligt också, men det här med stora städer är inte min grej, och mina medresenärer kände ganska lika, så vi längtade mest tillbaka till havet. 

 Årets sista hojtur

Igår kom en kompis som flyttat till södra Sverige och hälsade på oss, han tog också MC-kort den här sommaren så idag gjorde vi en MC-utflykt :)
Glada gänget! 
Vi turades om att köra och provade varandras hojar, det är rätt stor skillnad mellan olika årgångar/modeller så det är kul att prova andra hojar än sin egen
Vi stannade och fikade längs med Indalsälven, så himla fin utsikt!
Träden såg ut som att de var gjorda av silver, otroligt vackert!
Alla björkarna var täckta av små små droppar som glittrade i solen
På slutet av hemvägen blev det rätt kallt om händerna och fötterna så vi har suttit såhär framför brasan och värmt oss och druckit varsin stor kopp te :) 
 
Ha en skön kväll!
/Bella
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middagsgäster

Igårkväll var ett par vänner från byn över på middag hos oss :) Dom har alltid så många roliga saker att berätta som dom upplevt och det är kul att prata om samhället och världen med dom :D
Vi bjöd på zucchinipasta gjord på hemodlade zucchini och kryddor. Känns så himla roligt att laga mat av saker man odlat själv!
Även efterrätten innehöll hemodlat, nämligen äpplen :) Ett lätt och gott tips är att he i äppelbitar, kardemumma och kanel i en vanlig sockerkakssmet, det blir jättegott och smakar som om man lagt mycket tid på kakan :p
 
Idag har vi haft en mysig lunchdejt på norra berget och tagit en liten skogspromenad. Sen lyckades jag lura med David en stund till birsta och jag köpte en fin skål och han köpte träningsskor. Kvällen har spenderats med våra nyinköpta saker, vi har varit på gymmet här i byn och nu ska vi använda min skål (hehe) och lata oss i soffan :)
 
Hoppas ni har en skön kväll!
/Bella