Midnattssol!

Hej!
En av sakerna vi såg fram emot med Riksgränsen var att se midnattssol. Vi hade sån himla tur med vädret för den kväll som backen var nattöppen så var det blå himmel hela dagen och knappt några moln.
Vi åkte slalom hela dagen sen duschade vi, käkade middag och vilade på hotellet :)
Klockan 22 var det dags att sluta slappa och ge sig ut i backen igen!
Vi hade köpt massor av gott fika och hade en stor termos te med oss upp på toppen där vi satte oss och gofikade och njöt :)
Det var så underbart vackert och häftigt att åka skidor i solljus mitt i natten!
 
På vägen ner hade vi den bästa åkningen på hela tiden som vi var där! Offpist i midnattssol med rosa himmel över milsvid utsikt över fjäll! (vi höll oss på rätt sida skylten fyi ;p)
Däremot slutade åkningen tråkigt i en svart puckelpistbacke så både jag och Davids syrra tog av skidorna och gick ner. Benen var helt slut efter dagens åkning och mitt i natten fanns ingen ork till en så jobbig backe, bara hos David fanns det kraft kvar i benen :p
 
 
/Bella och David
 
 
 

Slalomdagar

Hej på er!
Vi hade fått höra att många hänger i Riksgränsen en vecka och bara får nån enstaka bra dag. Prognosen hade sagt regn några dagar och 8 minus en dag så vi var inställda på det
Men så blev det inte :D!
Vi fick superfint vädet med sol och helt vindstilla! Även uppe på toppen var det vindstilla, så himla lyxigt :) 
Jag och David åkte iväg i denna backe, en svart off pist, kuuuuul tänkte vi :D
Den visade sig vara ett isigt stup med klippor i! Inte ens David kunde svänga i backen och jag var rädd, har aldrig varit rädd i en backe tidigare haha. Dessutom ramlade jag och tappade ena skidan vilket inte heller har hänt sen jag var liten :p Vi tog oss i alla fall ner tillslut och det blev inga mer åk i den backen!
Men i övrigt var det bra och rolig åkning och massor av mjölksyra i låren :D
Här hängde vi och vilade fötterna, njöt av utsikten, solade och åt souvas (rökt renkött) 
Vi fick så fina dagar och det var härligt med alla vackra fjäll, det kändes som att åka runt i en reklambild för slalom haha :D Om ni har möjlighet nån gång så åk till Riksgränsen! Det är värt alla timmarna på tåget ;)
 
Här är en liten film på David:
 
 
 
/Bella och David 
 

Riksgränsen

Hej på er! 
På onsdagskvällen hoppade vi på nattåget mot Riksgränsen tillsammans med en av Davids systrar
Vi hade verkligen en pytteliten kupé haha :)
Vi vaknade ganska tidigt morgonen efter och spenderade mest resan med att vila, fika och kolla på den vackra utsikten över fjällen
Tågets fönster gick att dra ner så man kunde stoppa ut huvudet och känna kylan! Det snöade lite och kändes så konstigt att åka "tillbaka till april" när det var varmt och sol hemma, vi har ju gått runt i shorts och klippt gräsmattan och annat somrigt :p
Vi kom fram klockan 12 på torsdagen och det var såååå mycket snö!!! 
David och hans syrra bokade resan i februari och då fanns det massor av boenden ledigt så dom tänkte "vi tar det sen" vilket blev väldigt tätt inpå resan och då fanns det inga lediga boenden. Så tanken var att vi skulle tälta...Jag var faktiskt inte ett dugg peppad på tält och David var förkyld så jag gnällde och David letade runt efter boenden som inte fanns. Men samma dag som vi skulle åka upp fick David tag på en tjej på ett forum på internet, hennes resesällskap hade hoppat av så hon hade platser i ett hotellrum. Hon åkte samma tåg som oss så vi träffades och pratade på tåget. På hotellet lyckades hon snacka till sig att vi fick sova 4 pers i det lilla rummet för 2-3 personer haha, ingen var lyckligare än jag! 
Tjejen vi bodde med var jättetrevlig så vi åt middagar tillsammans och umgicks under dagarna som vi bodde ihop :) 
 
 
/Bella